Regasirea

Standard

Concediu, un concept din ce in ce mai rar aprofundat si totusi atat de binecuvantat. Prea putini consuma acest timp personal, neconditionat, in care programul poate fi de 24 de ore, cu mici pauze de somn..  Prea putini apreciaza faptul ca un concediu presupune implicit si un serviciu, pe care multi il detesta, pentru care multi se lupta si prea putini il obtin.

Ne traim existenta intr-o societate in care valoarea unui om nu mai consta nici in numarul de facultati terminate, nici in tipul acestora (particulare sau de stat), nici in informatiile aprofundate de-a lungul anilor petrecuti in cadrul lor, ci in norocul, sansa, mana intinsa, oportunitatea sau recomandarea.

Si, uneori nu este de condamnat acest mod de angajare. Poate ca un absolvent de facultate, cu un CV impresionant, in urma sustinerii unui interviu, demonstreaza ca nu dispune de baza informationala necesara respectivului post.

Foarte binevenita acea vorba  despre aprecierea a ceea ce ai abia dupa ce o/ il pierzi. Cat de importanta este aprecierea unui serviciu. Iar daca respectivul loc de ocupare a timpului pret de minimum 8 ore este si unul dinamic, antrenant, care cu un minim de riduri, are rezultate productive si eficiente, atunci angajatul se poate numi norocos, iar Adam Smith – mandru.

Viata este o loterie, in care poti  cheltui toti banii pe lozuri, cat sa acoperi pretul lor sau poti cumpara de toti banii lozuri . Din pacate, in ambele cazuri apar regretele.

Reclame

Despre mariaderomania

Sunt o oarecare şi-mi trăiesc anonimatul. Cred că ziua de maine nu este cea de ieri. Ar fi o listă lungă de lucruri care nu-mi plac, dar cel mai mult detest imitația proastă. Nu-mi plac cei care trăiesc după regulile altora pentru că viața o văd ca pe ceva mai mult decat un teatru de păpuşi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s